Main Menu

Hou je warm
BBL organiseert energiejacht PDF Print E-mail
Monday, 25 October 2010 18:29

Onder het moto "Energiejacht" wijzigt de Bond Beter Leefmilieu haar ondertussen klassiek geworden campagne klimaatwijken. Zoals tijdens de vroegere actie klimaatwijken, kunnen energiejagers zich van 1 december tot 31 maart groeperen in de deelnemende gemeenten . Ze krijgen dan ondersteuning van een energiemeester die bijeenkomsten organiseert om ervaringen en tips uit te wisselen. De groepen zullen niet enkel hun energiefactuur zien dalen. Ieder lid van een groep dat minstens 16 keer zijn meterstanden opgeeft, kanook  een unieke ‘energiejacht-badjas’ bestellen, tegen een zacht prijsje.

Last Updated on Monday, 25 October 2010 19:10
Read more...
 
Opgelet voor CO-vergiftiging PDF Print E-mail
Sunday, 24 October 2010 16:48

Elke winter belanden mensen met een CO-vergiftiging in het ziekenhuis, helaas soms met fatale afloop. Vaak is die vergiftiging te wijten aan een slecht werkende verwarmingsinstallatie. Daar is maar een oplossing voor: tijdig je verwarmingsinstallatie laten onderhouden.

Last Updated on Monday, 25 October 2010 20:00
Read more...
 
Campagne : Dakisolatie voor iedereen! Een warme toekomst hangt je boven het hoofd. PDF Print E-mail
Sunday, 17 October 2010 18:02

Op 17 oktober 2010 startte de Vlaamse overheid met een nieuwe communicatiecampagne om dakisolatie te promoten. De campagne is concreet gericht naar een moeilijk te bereiken doelgroep, met name naar mensen met een lager inkomen of een uitkering, ouderen en allochtonen. Voor die doelgroep blijft het isoleren van een dak veelal onbegonnen werk: het is duur, de premieaanvragen lijken ingewikkeld, het papierwerk schrikt af, enzovoort.

Met de nieuwe campagne wil de Vlaamse overheid de bewuste doelgroep voorlichten, stimuleren en begeleiden. Door middel van een folder, een publireportage op de regionale tv en in Streekkrant / de Zondag wordt de doelgroep aangezet om een speciaal startpakket op te halen bij intermediaire organisaties, zoals energiesnoeiersbedrijven, het woonloket van de gemeente; het OCMW of een lokale entiteit van het fonds ter reductie van de globale energiekost (FRGE).

Last Updated on Sunday, 17 October 2010 18:21
Read more...
 
Nieuwe website energierenovatie kredieten PDF Print E-mail
Sunday, 17 October 2010 18:08

Er is een nieuwe interessante website met informatie voor wie goedkope groene leningen voor energierenovatie wil aangaan (zie www.energierenovatiekrediet.be)

Last Updated on Monday, 25 October 2010 20:03
Read more...
 
Stookoliefonds PDF Print E-mail
Friday, 15 October 2010 07:59

De stookoliepremie was eenmalig, maar het stookoliefonds blijft bestaan.

Het sociaal stookoliefonds, dat bestaat sinds 2004 voorziet in een toelage voor de verwarming met huisbrandolie, petroleum of propaan. Het fonds is bedoeld voor mensen met een laag inkomen, een schuldenlast of een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds.

De toelage wordt toegekend door het OCMW en is geldig voor een heel jaar. Sommige OCMW's organiseren ook een samenaankoop van mazout om zo de prijs voor de klanten gevoelig te laten dalen.

De jaarlijkse premie van 105 euro die voorzien was in het kader van het relanceplan voor inkomens van minder dan 26.000 euro, is echter wel afgeschaft.

 
«StartPrev12NextEnd»

Page 1 of 2